מתכון לעוגיות טחינה פרווה

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

מתכון לעוגיות טחינה פריכות

מתכון קל ופשוט להכנה של עוגיות טחינה מצוינות, פריכות וטעימות שכדאי לכם לנסות. 

מצרכים:

  • 100 גרם תחליף מרגרינה משמן קוקוס
  • 50 גרם סוכר
  • 80 גרם ממרח טחינה עם סילאן או עם דבש
  • 230 גרם קמח לבן מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס מים
  • שקדים \ בוטנים \ אגוזים – לקישוט (רשות)

אופן הכנה:

בתוך קרעת מיקסר עם וו לישה נשים את תחליף המרגרינה,
50 גרם סוכר, כפית של תמצית וניל, כפית אבקת אפייה,
80 גרם ממרח טחינה שבחרתם, 230 גרם של קמח לבן שניפנו ושליש כוס מים.
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ובהדרגה מעלים את המהירות,
עד קבלת בצק אחיד ומבריק. אם הבצק לא מתאחד נוסיף מעט מים.
נחמם תנור ל- 170 מעלות במצב טורבו ונתחיל לגלגל מהבצק כדורים קטנים
בגודל של כדור פינג פונג, ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אם בא לכם לקשט את העוגייה ולהוסיף טעם ניתן להוסיף על כל עוגייה
שקד \ בוטן \ אגוז, פשוט לוחצים קלות לתוך העוגייה.
מכניסים את העוגיות לתנור למשך כ- 20 דקות
או עד שהעוגיות מזהיבות.
כשהעוגיות מוכנות ננפה מעליהן אבקת סוכר,
נניח להן להתקרר מעט ואפשר להתחיל לזלול.

בתאבון.

תגיות: