מתכון בורקס בשר מבצק פילו

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

היש מנה אהובה ומפנקת כמו בורקס בשר מבצק פילו לארוחת שישי?
זוכרים שעד לפני כמה שנים בכל החתונות הכי מרהיבות הייתה מנה של בורקס בשר פילו שקרצה לנו עוד לפני שהתחילה קבלת הפנים?
אז הנה החדשות הטובות: עם מתכון מושלם שתכף נציג לכם, בורקס בשר כבר לא יישאר בגדר פנטזיה על אירועים מיוחדים, אלא יגיע בקלילות ובהרבה אהבה אליכם למטבח.
בורקס פילו עם בשר הוא אחד מהמאפים שהכי פשוט וכיף להכין הודות להיותו של הבצק הזה ידידותי מאוד למשתמש. הנה כמה טיפים לשימוש בבצק פילו רגע לפני שמתחילים:

  1. העבודה עם בצק הפילו מוכרחה להתבצע במהירות ומיד עם הוצאתו מהמקרר. לכן כדאי קודם כל לקרוא את המתכון ולהבין כיצד לבצע אותו ביעילות ומהירות.
  2. כדאי להפשיר את הבצק במקרר ערב לפני השימוש בו כיוון שהפשרה מהירה מידי עשויה לגרום לבצק להישבר ולא נצליח ליצור צורות יפות.
  3. בזמן שאינכם מתעסקים עם חתיכה אחת של בצק הפילו, הניחו מגבת מעל יתר הבצק שבצד כדי שלא יתייבש. כדאי שהמגבת תהיה לחה מעט.

אז איך מכינים בורקס בשר מעלי פילו?

מצרכים עבור 4 רולדות של בורקס פילו ממולא בשר

  • 8 דפים של בצק פילו שהפשרנו לילה לפני במקרר
  • חצי ק"ג בשר טחון (רצוי להוסיף מעט שומן טחון לתערובת)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שום קצוץ על פי הטעם
  • 5 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה בגודל L
  • שומשום על פי הטעם

ניתן להוסיף למלית:

  • צנוברים או שקדים קצוצים קלויים
  • פירות יבשים כמו שזיפים או משמשים קצוצים
  • מלית חציל מבושל או עגבנייה קצוצה

לתיבול:

  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית אבקת מרק
  • מלח ופלפל על פי הטעם
  • ניתן להוסיף גם מעט קינמון

 

אופן הכנה

מכינים את המלית

  1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן קנולה עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים למחבת את השום ואת הבשר הטחון עם השומן ומטגנים עד שצבע הבשר מתחלף.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומטגנים באותה המחבת את התוספות שבחרתם למלית.
  4. מחזירים את תערובת הבשר למחבת וממשיכים לטגן יחד עם התוספות. מוסיפים את הפטרוזיליה והתיבול למשך דקה נוספת של טיגון, ולאחר מכן מסירים מהאש ומניחים להצטננות בצד.

מרכיבים את הרולדות

  1. מכוונים תנור ל-190 מעלות ומכינים תבנית מרופדת נייר אפייה.
  2. פורשים על משטח עבודה רחב דף פילו ומרססים או מורחים עליו מעט זמן זית. על שכבת השמן מוסיפים דף פילו נוסף וחוזרים על אותה הפעולה.
  3. מעבירים רבע מהמלית שהספיקה להצטנן אל צד אחד של דפי הפילו, ומגלגלים עד לקצה השני.
  4. מהדקים עם האצבעות את שולי הרולדה כך שלא יישארו פתוחים.
  5. חוזרים על ההרכבה עם דפי הפילו הנותרים – שני עלים לכל רולדה.

מכניסים את הרולדות לאפייה

  1. מסדרים את ארבעת הרולדות על התבנית שהכנו מראש.
  2. טורפים את הביצה ומורחים שכבה דקה ממנה על חלקו העליון של הבצק. מפזרים שומשום על פי הטעם.
  3. אופים למשך 30-40 דקות עד שהרולדות מזהיבות.

לסיכום – הטיפים נוספים שיהפכו אתכם למומחים להכנת בורקס בשר מעלי פילו

  • אל תוותרו על מריחת השמן בין השכבות של עלי פילו, השלב הזה מגביר את הקראנצ'יות של המאפים ומונע מהדפים להישבר במהלך האפייה.
  • בדקו שהמלית אכן הספיקה להצטנן לפני שתניחו אותה על דפי הפילו, והקפידו שלא תהיה נוזלית מידי.
  • את הביצה הטרופה כדאי להבריש רק על החלק העליון של המאפה.

רגע לפני שמתחילים לעבוד – לא חשבתם שנשאיר אתכם בלי מתכון לתוספת המושלמת:

רוטב לבורקס בשר שישלים את החוויה! כי אין דבר כזה בורקס בשר בלי רוטב לא?

מצרכים לרוטב

  • סלסלה של פטריות טריות ויפות, חתוכות לגודל שאוהבים
  • 5 כוסות מים
  • 5 כפות אבקת מרק (עדיף פטריות)
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • רבע כפית מלח
  • מעט קמח (בערך כף)

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הפטריות החתוכות במחבת עם שמן רותח ומניחים בצד.
  2. לסיר מכניסים את יתר המצרכים ומערבבים על אש בינונית עד רתיחה.
  3. מוסיפים את הפטריות המוקפצות לסיר ומערבבים עד שהרוטב הופך סמיך.
  4. ניתן לשלוט בסמיכות של הרוטב על ידי הוספה של מים או קמח.
  5. מתקנים תיבול על פי הטעם, ומגישים.

 

תגיות: