מתכון לבורקס בשר בצק עלים

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

אנחנו יודעים שלפעמים כל מה שבא לכם זה להתפנק עם בורקס בשר נוסטלגי שאין אחד שלא אוהב. יש כל מיני סוגים של בצק לבורקס בשר, אבל היום נגלה לכם מתכון לבורקס בשר מבצק עלים, הבורקס האהוב והמוכר.
השילוב בין בצק עלים לבשר טחון יוצר מנה עסיסית, טעימה וכל כך מנחמת, אז היינו חייבים ליצור לכם מתכון לבורקס בשר שיסגור לכם את הפינה ויהיה אפילו די פשוט להכנה. במתכון הזה נגלה לכם איך מכינים בורקס בשר בצק עלים מושלם עם כל הטיפים שאתם חייבים להכיר. מוכנים?

רגע לפני שמתחילים – טיפים לבורקס בשר מושלם

  1. בורקסים עם בשר חייבים להיות תחומים בשוליים סגורים כדי שהאדים והעסיסיות של תערובת הבשר לא יברחו החוצה באפייה. לכן לא כדאי לחתוך חריצים ברולדה לפני הכנסתה לתנור.
  2. גם האפייה עצמה יכולה לגרום לפתיחה של הבצק כיוון שבמהלכה הוא מתנפח. לכן מומלץ לאטום היטב גם את השוליים עם הביצה שמורחים מעל הרולדה.
  3. לא כל מתכון בורקס בשר יגלה לכם את זה, אבל כדי לחזק את הטעמים והעסיסיות של המלית, כדאי להוסיף מעט שומן לתערובת.

מצרכים ל-2 רולדות של בורקס בשר משובח

  • חבילה של בצק עלים מופשר
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • בצל בינוני קצוץ
  • 1 ק"ג בשר טחון מעורבב עם 200 גרם שומן בקר טחון (אפשר לבקש מהקצב לערבב מראש)
  • תבלינים
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפית פלפל
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ביצה גודל L
  • שומשום על פי הטעם

שלבי אופן הכנה

מתחילים עם המלית

  1. מטגנים במחבת גדולה את הבצל הקצוץ בשמן קנולה.
  2. מוסיפים את תערובת הבשר עם השומן וכלל התבלינים.
  3. מטגנים את חומרי המלית יחד תוך כדי שמפרקים את גושי הבשר עם כף עץ. אחרי שהבשר מוכן לגמרי (בערך כעשר דקות טיגון), מניחים את המלית להצטננות בצד.

מרכיבים את הרולדות

  1. מכוונים תנור ל-180 מעלות ומכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
  2. מחלקים את כמות הבצק לשני חלקים שווים, כל אחד מהם ישמש אותנו לרולדה אחת.
  3. פורסים את חתיכות הבצק כל אחת על תבנית ומניחים על כל אחת מחצית ממלית הבשר. את המלית מומלץ לפזר לאורך מרכז הבצק כדי שיהיה פשוט ונוח לסגור אותו מלמעלה.
  4. סוגרים את הרולדה איך שאוהבים – ההמלצה שלנו היא לחתוך את שולי הבצק לרצועות ולסגור אותן מעל המלית בצורת צמה (מניחים בכל פעם רצועה מצד אחר מעל המלית עד סוף הבצק).

מכינים את הרולדות לאפייה

  1. סוגרים עם האצבעות את קצוות הרולדות כך שלא תהיה כניסה או יציאה של אוויר לחלק המלית.
  2. טורפים ביצה ומברישים איתה את שתי הרולדות מכל הכיוונים, כולל את השוליים.
  3. מפזרים שומשום בכמות שאוהבים מעל שכבת הביצה הטרופה.
  4. אופים לזמן של 20 דקות ובודקים מה מצב הרולדות. אם הן השחימו ניתן להוציא אותן מהתנור לצינון. אם לא, ניתן להשאיר לעוד 5-10 דקות עד לקבלת צבע יפה.

רוטב פטריות לבורקס בשר

רגע לפני שנכנסים למטבח – טיפים נוספים להכנת בורקס בשר הכי טעים שיש

הנה עוד כמה רעיונות כיצד תוכלו לשפר את המנה שהכנתם:

אחד הדברים שאסור לוותר עליהם כשמדובר על בורקס בשר, הוא רוטב פטריות. זהו הרוטב הקלאסי שכולם אוהבים למזוג מעל חתיכת המאפה שלהם וליהנות מכל רגע. הנה מתכון שיעזור לכם להכין רוטב פטריות לבורקס בשר שכולם יעופו עליו:

המצרכים לרוטב

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 סלסלות של פטריות חתוכות לגודל שאוהבים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 5 כפית מלח
  • 5 כפית פלפל
  • 5 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  1. במחבת עם שמן רותח מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה לרבע שעה.
  • טיפ נוסף שיהפוך אתכם למקצועני בצק עלים – שימו לב מהן הוראות היצרן של הבצק המופיעות על עטיפת החבילה. הפשירו את הבצק על פי ההוראות האלו כדי לקבל בצק שכיף וקל לעבוד איתו.
  • כדי ליצור הגשה מנצחת, חתכו את הבצק על פי הרצועות שיצרתם עם הבצק. כך המנות שלכם יראו אישיות ואסתטיות.

תגיות: