מתכון לגלידה ביתית – טבעית ובריאה

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

נגן וידאו

איך להכין גלידה טבעית ובריאה בבית

כולנו יודעים כמה גלידות הן דבר משמין, מכילות כל מיני חומרים משמרים, צבעי מאכל, גלוקוז, חומרי התפחה ועוד חומרים שהגוף שלנו לא צריך. אז למה לנו לצרוך דבר שכזה כעומדת בפנינו אופציה אחרת, פשוטה יותר, בריאה יותר ומפנקת באותה מידה.

הבאנו לכם מתכון לגלידה ביתית בריאותית, שעשויה רק מחומרים טבעיים וממש ממש קלה להכנה. אז בפעם הבאה שאתם הולכים לקנות גלידה תדעו שעומדת בפניכם אופציה הרבה יותר מזינה, בריאה והכי חשוב מפנקת.

מצרכים להכנת הגלידה:

  • 4 בננות קפואות
  • 1 כוס שקדים מושרים
  • 3 כוסות מים
  • 2 תמרים מושרים ללא הגרעין
  • אגוזי מלך
  • בד חיתול או מסננת בד

אופן הכנה – איך להכין גלידה ביתית?

נתחיל בהכנה של חלב השקדים (אפשר גם קנוי – אבל קנוי כמו קנוי מכיל חומרים אחרים).
אחרי שמשרים את השקדים והתמרים למשך 6 שעות, מכניסים אותם לבלנד יחד עם 3 כוסות מים ומפעילים למספר דקות.
את תכולת הבלנד מעבירים לבד חיתול וסוחטים לתוך קערה.
אחרי שסיימנו להכין את החלב, נכניס לבלנד את הבננות הקפואות עם ½ כוס של חלב שקדים ונפעיל את הבלנדר למספר דקות.
את אגוזי המלך אפשר גם כן להכניס לבלנדר ולתת להם להיטמע בגלידה ביתית או שנוכל להשתמש בהם כקישוט.
מעבירים את תכולת הבלדר לקערה ומכניסים למקפיא למספר שעות והינה לכם גלידה ביתית בריאה מעשה ידיכם.
בתאבון.

תגיות: