פשוט לבשל עם אבי ביטון: פריטטה

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

מתכון לפריטטה של אבי ביטון

מצרכים:

  • שמן זית
  • 4 ביצים
  • 1 תפוח אדמה קטן קצוץ
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • נקניקים / גבינות לטעמכם
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • פלפל שאטה – לאוהבי החריף

אופן הכנה:

במחבת קטנה עם מכסה תואם, שמים שמן זית בנדיבות,
כשהשמן רותח מכניסים את התפוח אדמה והבצל ומכסים את המחבת ל10 דקות,
פותחים, מוסיפים את הנקניקים / הגבינות (חשוב רק לקצוץ אותם לפני שמוסיפים)
וממשיכים לטגן.
בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה וכוסברה ומוסיפים למחבת. ערבוב קל וממשיכים.
שוברים 4 ביצים לקערה וטורפים אותן, מוסיפים למחבת
ומעט אבל ממש מעט מקשקשים כדי שהביצים יגיעו לכל המקומות.
מכסים את המחבת ל-5 עד 7 דקות על אש בינונית ספק נמוכה
ומורידים מהאש ממש רגע לפני שהביצה עשויה לגמרי,
ככה היא יוצאת הכי טעימה.
אחרי שהורדנו מהאש מניחים על המחבת צלחת שיותר רחבה ממנו,
הופכים בזהירות ואפשר להתחיל לאכול.
בתאבון.

נגן וידאו