מתכון למרק קובה סלק

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

מתכון למרק קובה סלק

מתכון מנצח למרק קובה סלק כמו של סבתות עירקיות. מתכון מושלם לימי החורף הקרים והגשומים או לכל תקופה שבא לכם להתפנק עם מרק קובה סלק אמיתי, טעים ומנחם.

מתכוני מרקים נוספים:
מרק פרטיות קרמי: http://bit.ly/2rw77Io
מרק כרובית: http://bit.ly/2Zo0dRM
מרק ברוקולי: http://bit.ly/2CiWVWk

הצטרפו אליי:
אינסטגרם: https://www.instagram.com/thecookingfoodie/
פייסבוק: https://www.facebook.com/thecookingfoodie/
הערוץ שלי באנגלית: https://www.youtube.com/c/thecookingfoodie/
אתר אינטרנט: https://www.thecookingfoodie.com/

מצרכים:
לקובה:
400 גרם בשר טחון
2 כפות שמן
1 בצל, קצוץ דק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית פפריקה
1 כף בהרט
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
500 גרם סולת
1½ כוסות (360 מ"ל) מים
למרק:
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
3 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2-3 גבעולי סלרי, קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח לפי הטעם
2 ליטר מים
1-2 כפות סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
1. מכינים את הבצק לקובה: בקערה גדולה מערבבים סולת ומלח. מוסיפים מים ומערבבים. משרים במשך 20-30 דקות. אם הבצק יוצא יבש מדי מוסיפים מעט מים, אם הבצק יוצא נוזלי מדי מוסיפים מעט סולת.
2. בנתיים מכינים את תערובת הבשר: בקערה גדולה מערבבים בשר, בצל קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, בהרט, פטרוזיליה קצוצה ושמן. מניחים בצד.
3. מכינים את הקובות: בידיים רטובות צובטים חתיכה מהבצק, משטחים על גבי כף היד וממלאים ככף מתערובת הבשר. סוגרים את מעטפת הבצק ומגלגלים לצורת כדור. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק/בשר.
4. מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים בצל ומאדים במשך כ3 דקות. מוסיפים סלרי, סלק, רסק עגבניות, פפריקה ומבשלים במשך כ2 דקות. מוסיפים מלח, סוכר, מים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה.
5. בהדרגה מוסיפים את הקובות אל המרק, תוך כדי פיזור במקומות שונים בסיר.
6. מנימיחים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40-60 דקות.
7. מכבים את האש ומגישים חם/פושר.

אם אתם אוהבים את המתכונים שלי מוזמנים להירשם לערוץ על מנת לקבל 3 מתכונים חדשים כל שבוע:
https://www.youtube.com/channel/UCau6yGBJgwDHZhjyQ48Zgew?sub_confirmation=1
פעולה פשוטה עבורכם, מחווה ענקית בשבילי 🙂

*אם אתם מכינים את המתכונים שלי, תייגו אותי או שלחו לי את התמונות באינסטגרם. אשמח לראות את הבישולים שלכם 🙂