מתכון לבייגלה ירושלמי

אהבת את המתכון? שתפי עם חברות!

מתכון לבייגלה ירושלמי

מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי. בייגלה ירושלמי ביתי, מלא בשומשום, פריך וזהוב מבחוץ, רך וטעים מבפנים.

הצטרפו אליי:
אינסטגרם: https://www.instagram.com/thecookingfoodie/
פייסבוק: https://www.facebook.com/thecookingfoodie/
הערוץ שלי באנגלית: https://www.youtube.com/c/thecookingfoodie/

מרכיבים:
½ 3 כוסות (500) גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1½ כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
3 כפות שמן זית
185 גרם שומשום
הוראות הכנה:
1. בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מערבבים, מוסיפים מלח ומים.
2. לשים כ6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות אלסטי וחלק. מניחים בעקרה משומנת במעט שמן זית, מכסים ומתפיחים 45 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
3. כשאר הבצק תפח מוצאים ממנו את האוויר. מחלקים ל6 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור, בתוך הכדור יוצרים חור בעזרת האצבעות ויוצרים בעדינות צורה של בייגלה מוארך.
4. טובלים את הבייגלה בתוך מים קרים, מוצאים וטובלים בתוך קערה עם שומשום עד לכיסוי מלא.
5. מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ונותנים לנוח כ20 דקות.
6. מחממים את התנור ל190 מעלות.
7. אופים 15-20 דקות או עד שמזהיב.